GTC RALLY  ziet Europese droom uitkomen

 

 

“Fantàstisch”, lacht wedstrijdleider Ralf Hereijgers van de GTC Rally. “Nu kunnen we onze rijders de kans bieden om mee te rijden in het Europees kampioenschap. “De organisatie van de GTC Rally werkt al jaren aan het verbeteren en verfijnen van de rally die in en rond Achtmaal verreden wordt. “We luisteren daarbij goed naar de wensen van onze rijders en van het publiek. Dit jaar kunnen we 2 veelgestelde vragen positief beantwoorden. Ja, we gaan terug naar de zomer en ja, we werken aan een nog sterker internationaal startveld”.

 

De Benelux Rally Trophy bevat 3 wedstrijden die ook tellen voor het Nederlands kampioenschap. En dat is interessant voor de deelnemers. Het is een prima manier om internationale ervaring op te doen met rally’s die worden verreden volgens de FIA regels. En de deelnemers maken ook nog eens kans op een plaats in de finale van het Europees kampioenschap.
Het publiek mag deze zomer dan ook een spannende, spectaculaire GTC rally verwachten met een veelbelovend deelnemersveld. “Wij bieden een verhitte strijd tussen fanatieke deelnemers, een verkoelend drankje op de sfeervolle publiekspunten en de bourgondische gezelligheid waar Brabant zo om bekend staat”, zegt Ralf. “Die combinatie maakt ons evenement uniek, dat vind je nergens!”

 

FIABeneluxRallyTrophy
Dit regionale rallykampioenschap dicht het gat tussen de nationale kampioenschappen en het Europese kampioenschap. Doe je mee aan de Benelux Rally Trophy dan maak je vanzelf kans op een plek in de finale van de European Rally Trophy. Op de kalender staan de Zuiderzeerally, de rally Sulingerland in Duitsland, de Kenotek Ypres Rally in België, de GTC Rally en de Rally Denmark. Welke rally de finalewedstrijd wordt, zal op een later moment bekend worden gemaakt.
Voor de kosten hoef je het niet te laten. Als deelnemer betaal je geen extra inschrijfgeld.

 

Vertrouwd en toch vernieuwend
“Door de GTC Rally keer op keer intensief te evalueren en te optimaliseren voldoen we aan alle criteria die bij zo’n internationale wedstrijd horen. We grijpen deze kans dan ook met beide handen aan”, legt Ralf uit. “Wij zijn hier erg blij mee en ik ben ervan overtuigd dat wij als GTC Rally onze rijders deze zomer heel veel te bieden hebben. Want wat is er mooier dan je vertrouwde wedstrijd te rijden en tegelijkertijd internationale ervaring op te doen?”
Het kost jou als deelnemer en als kijker zelfs geen vrije dag want de GTC Rally wordt op zaterdag 8 en zondag 9 juli verreden. “En we stoppen zondagmiddag op tijd zodat je het weekend relaxed kunt afsluiten.” Ook daar is door de organisatie dus over nagedacht. Ralf lacht: “ik zei toch dat we naar deelnemers én publiek luisteren?”.

 

 

voor meer info gaat u naar gtcrally.eu

 

FOLLOW US